zoeken

Warm welkom voor nieuwe burgemeester in Genhout

 AtVOJ3KSUxJXDmbdfDP02iDGvJmvBHRpiKVwTyoaLkfy.jpg

Afgelopen donderdag 25 februari was het aan onze fractie om onze nieuwe burgemeester Christine van Basten-Boddin om op haar verzoek een van de Beekse kernen te introduceren. Genhout werd de kern waar raadsleden Dany Pirson en Stan Nijsten de nieuwe burgemeester rondleidden. 

Het middagprogramma startte voor Gemeenschapshuis 't Trefpunt waar Stan een korte introductie gaf over de Genhouter gemeenschap, verenigingen en activiteiten. Met een van die activiteiten kon hij gemakkelijk het bruggetje maken naar een voor Genhout heel belangrijk burgerinitiatief: het behouden van de basisschool. 

Na deze introductie bezochten we basisschool OBS De Kring, waar directeur Lyan Schreurs ons een enthousiaste rondleiding gaf en ons liet kennismaken met het leerlingenpanel. De enthousiaste kids vertelden ons over de rol van het leerlingenpanel en over dingen die ze leuk en minder leuk vinden op school. 

 AvM5itjU5sVLf5JvwNpK4fYeS7cb0yUo5wrLly9xPmQC.jpg

Het volgende bezoek bracht ons bij iemand die wat minder jeugdig is, maar zeker zo fascinerend kan spreken: Pastoor van Oss van de parochies in Genhout en Schimmert. Hij leidde ons door de prachtige Sint Hubertuskerk dat momenteel niet alleen als kerk fungeert, maar ook een (Montfortaans) kunstcentrum. Een indrukwekkend bezoek, met veel historische toelichtingen met een glimlach. Zoals Genhout dat gewend is van Pastoor van Oss. 

Groot Genhout werd vervolgens verlaten. Een fietstochtje bracht ons in Klein Genhout, waar ruim 30 ouderen iedere donderdagmiddag een hele gezellige middag beleven. Kaarten, keuvelen, oude videobanden kijken en een glaasje drinken. De huiskamer van Klein Genhout is ongeveer een half jaar geleden ontstaan als burgerinitiatief van familie Nijsten. Zij stellen hun stal belangeloos beschikbaar en geven ouderen daarmee een groot cadeau: gezellig samenzijn. In deze setting voelde burgemeester Van Basten-Boddin zich als een vis in het water. Het was te gezellig om te vertrekken, maar helaas was er een strak tijdsschema. 

AtOvbgkr4VvLO2Hx0HAzsKUibLuqJ9LEuzBECFTgL7JV.jpg 

Er stonden nog 2 activiteiten op het programma waarvan de eerstvolgende in een van de oudste panden van Genhout: de Bovenste Hoeve van Printhagen. De locatie waar in 2014 Openluchttheater de Inspecteur werd georganiseerd. Een evenement waar nog vaak met veel plezier en trots op wordt teruggekeken. Het verbaast dan ook niemand dat we onze nieuwe burgemeester een kijkje achter de schermen lieten kijken. De bezoek aan de hoeve gaf ons ook meteen de mogelijkheid om kennis te maken met het veebedrijf van Bert Bruls. Het leverde interessante gesprekken en leuke plaatjes op: een burgemeester die een pasgeboren kalfje voert. 

Al1eF-jYwq4M4K7EJ1DYo4klxBOm5blZXIaFoW9RHWDV.jpg 

De rondgang door Genhout werd afgesloten in Cafe/Zaal Vroemen waar diverse vertegenwoordigers van Genhouter verenigingen bij elkaar gekomen waren om alvast een praatje te maken met hun nieuwe burgermoeder.

 

Een hele leuke, informele middag waarbij Christine al een paar leuke plekken van Genhout heeft gezien. Met haar enthousiasme zijn we ervan overtuigd dat dit niet het laatste bezoekje aan Genhout was.

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Progressief-Beek-297186150408850/