zoeken

Het laatste nieuws van
Progressief Beek

Resultaten ‘Analyse hybride groep Genhout’ bekend

zaterdag 21 december 2013

“Op basis van de huidige plannen voor de hybride groep en de enquêteresultaten is de conclusie dat de haalbaarheid en een structureel kostendekkende exploitatie van de huidige opzet zeer twijfelachtig is.”. Dat is de eindconclusie van het onderzoek ‘Analyse hybride groep Genhout’ van Buitenhek Management & Consult dat werd ingeschakeld door het college van Beek. Dit als vervolg op het onderzoek second opinion dat eerder dit jaar werd uitgevoerd om de toekomst van het Beekse basisonderwijs in kaart te brengen.

Met de resultaten van dit onderzoek lijkt het plan om een Integraal Kindcentrum in het gebouw van de Sint Hubertus met hybride groepen (een combinatie van peuterspeelzaal- en dagopvangaanbod) in te richten van de baan. Dit heeft nog geen directe gevolgen voor het basisonderwijs in Genhout. Uitsluitsel over het al dan niet openhouden van de basisschool wordt dit schooljaar bekendgemaakt.

Progressief Beek betreurt de eindconclusie van het onderzoek, maar blijft realistisch. De onderzoeksresultaten liegen er niet om en er zijn andere concrete oplossingen voorhanden.

Klik hier en lees het volledige onderzoek ‘Analyse hybride groep Genhout’