zoeken

Het laatste nieuws van
Progressief Beek

Tweede plantdag Levensbomenbos groot succes

zaterdag 23 november 2013

Het Levensbomenbos staat vol! Na de tweede plantdag die vandaag plaatsvond zijn er opnieuw 250 bomen gepland op deze bijzondere locatie bij het Kelmonderbos. De bomen zijn geadopteerd en geplant door inwoners, bedrijven of verenigingen ter ere van een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een geboorte van een kind, een jubileum, huwelijk of ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon.

De adoptanten van een levensboom konden hun boom vanochtend zelf planten, daarbij geholpen door medewerkers van Vixia groen. In totaal waren er ca. 900 mensen bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig die onder leiding stond van Progressief Beek wethouder Jan Bijen. 

Levensbomenbos nu vol
Het idee om door middel van de adoptie van een boom een speciale gebeurtenis te vieren of gedenken, spreekt vele mensen aan.  Sinds de start van de realisatie van het Levensbomenbos in september 2012, stroomden de boom-adopties in hoog tempo bij de gemeente binnen. Tijdens de plantdag in november vorig jaar zijn onder grote belangstelling de eerste 185 bomen geplant. Met de 250 bomen die daar afgelopen zaterdag zijn bijgekomen, is de maximale capaciteit van het bos bereikt. Het Levensbomenbos is mede gefinancierd door de provincie Limburg.

Wandelroute ‘Levensloopje’
Jan Bijen opende vandaag ook het Levensloopje. Een wandelroute van ruim 7 kilometer die u door het prachtige Beekse landschap leidt van het Levensbomenbos tot de oude begraafplaats St. Martinus (het andere gedenkpark binnen het project ‘Gedenkparken’). Een boekje met de wandelroute is verkrijgbaar in het gemeentehuis van Beek.