zoeken

Het laatste nieuws van
Progressief Beek

Gedeelte Prins Mauritslaan weer open

vrijdag 4 oktober 2013

Vanaf vandaag is het eerste gedeelte van de Prins Mauritslaan – vanaf de Aldenhofstraat in Neerbeek tot en met de Wethouder Sangersstraat – weer volledig open voor verkeer. Om 14.30 uur verricht Progressief Beek wethouder Jan Bijen de officiële openingshandeling. De omleiding via het Chemelot-terrein wordt vervolgens opgeheven.

Op maandag 30 september is Heijmans gestart met de werkzaamheden aan de laatste fase binnen de bebouwde kom, vanaf de Potgieterstraat tot Wolfeynde. Het doorgaande verkeer richting het centrum wordt na vrijdagmiddag omgeleid via de Wethouder Sangersstraat en de Middelweg. Naar verwachting is deze laatste fase van de werkzaamheden eind november gereed.

De reconstructie van de Prins Mauritslaan is onderdeel van het herinrichtingsplan voor de gehele Oude Rijksweg. De eerste fase, de reconstructie van de Maastrichterlaan, is in 2011 afgerond. Aanleiding voor het herinrichtingsplan was de kwaliteit van de wegverhardingen en de riolering, beide hebben het einde van hun levensduur bereikt. Het doel van de herinrichting is een verkeerssituatie met een goede balans tussen verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid.

Wethouder Jan Bijen is blij met de opening van dit eerste deel: “Wegwerkzaamheden brengen altijd hinder en ongemak met zich mee, dat is helaas onvermijdelijk. Dankzij de medewerking van Chemelot en alle ondernemers, hebben we er ondanks dat voor kunnen zorgen dat Beekerhoek, Makado en het centrum perfect bereikbaar zijn gebleven. Met de opening van het eerste gedeelte van de Prins Mauritslaan, kunnen we nu gaan profiteren van waar we de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt hebben: een prachtig vernieuwde weg, waar verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid voorop staan.”

Meer informatie over het project vindt u op www.beekbereikbaar.nl