zoeken

Eric Heitzer lijsttrekker Progressief Beek

unnamed_2.jpgTijdens de Algemene Ledenvergadering van Progressief Beek is Eric Heitzer gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Heitzer is 51 jaar en woont met vrouw en twee dochters in Spaubeek. Hij is registeraccountant die momenteel als manager Bedrijfsvoering werkt bij de Stichting Moveoo in Roermond. Moveoo is een zorginstelling die dak- of thuislozen opvangt. De organisatie begeleidt deze mensen terug naar een plek in onze samenleving.

Heitzer was in 2014 ook al verkiesbaar voor de Beekse gemeenteraad. Met zijn 6e plek op de lijst van Progressief Beek behaalde hij net niet genoeg stemmen om met voorkeur in de raad gekozen te worden. Sindsdien is hij lid van de raadscommissie Bestuurszaken. Verder was Heitzer 8 jaar vice-voorzitter van de medezeggenschapsraad van de basisschool in Spaubeek en is hij regelmatig als vrijwilliger te vinden bij activiteiten in de gemeente Beek.

Ambitie

”25 jaar geleden ben ik in Spaubeek komen wonen. Ik heb de gemeente Beek leren kennen als een prachtige gemeente om in te wonen. De gemeente Beek kenmerkt zich als een (financieel) solide gemeente die bewezen heeft zelfstandig te kunnen opereren”, zegt Heitzer. “Daarnaast zijn er aandachtspunten op het gebied van zorg, leefbaarheid van de kernen en veiligheid waar ik mij in de komende raadsperiode voor zal sterk maken.”

Komende raadsperiode

Heitzer gaat voor een Sociaal en Sterk Beek, waarbij iedereen (jong en oud) de kans krijgt een actieve bijdrage te leveren aan de Beekse samenleving. 1 november presenteert hij zijn belangrijkste thema’s en aandachtspunten voor de komende raadsperiode 2018-2022.