zoeken

Het laatste nieuws van
Progressief Beek

Beek vernieuwt wandelroutemarkering

zaterdag 12 april 2014

De gemeente Beek heeft onlangs de 4 gemarkeerde wandelroutes door het buitengebied voorzien van nieuwe wandelroutepaaltjes. Daarmee is het wandelroutenetwerk, dat in 2005 werd geopend, weer geheel toekomstbestendig.

In de loop der jaren waren behoorlijk wat paaltjes verdwenen of beschadigd. Dit tot ergernis van de wandelaars die de route vervolgens lastig of niet meer konden volgen. De nieuwe paaltjes zijn vandalismebestendig en gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor ze toekomstbestendig zijn. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door vrijwilligers van het project VDL-NedCar Werkfit in samenwerking met Vixia. Dit onder leiding van Progressief Beek wethouder Jan Bijen.

Het Beekse buitengebied is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke waarden, zoals het landgoed Genbroek, de St.Hubertusmolen, de benedenste hoeve Printhagen, diverse kapellen en hellingbossen. Om deze schoonheid toegankelijk te maken voor bewoners en toeristen, heeft de gemeente in samenwerking met VVV Zuid-Limburg in 2005 gezorgd voor de aanleg van 4 wandelroutes met overstappunten van auto/fiets naar wandelroutes. Alle wandelroutes starten bij een zogenaamd natuurtransferium, een (horeca)gelegenheid waar voldoende parkeergelegenheid is, die per openbaar vervoer bereikbaar is.

De wandelroutekaarten zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis en het VVV-servicepunt op de Markt in Beek. 

Bron: Gemeente Beek