zoeken

Het laatste nieuws van
Progressief Beek

Het laatste nieuws

Afscheid Herman van Rens

dinsdag 29 maart 2016

Afgelopen donderdag was het dan zover, na 10 jaar dienst in de Raad (en tegen de 40 binnen PB) en op zijn 70e verjaardag nam Herman van Rens afscheid als volksvertegenwoordiger. Charles Willems nam het woord om Herman nog eens mee te nemen langs memory lane, die bijdrage leest u hier.

Lees meer

In derde termijn: Kernenbeleid

vrijdag 25 maart 2016

Gisteren ging het over het kernenbeleid. Onze stellingname in eerste termijn was helder. Op de voorgestelde manier bereiken we niet de transformatie die nodig is. Daar is veel meer voor nodig dan een procesondersteuning en de vrijblijvendheid die nu uit de nota spreekt.

Lees meer

Voorbeschouwing Raad Maart

donderdag 17 maart 2016

De gemeenteraad. U verkiest de raad elke vier jaar maar waar vergaderen ze nu precies over? Aangezien niet iedereen tijd heeft om de vergadering bij te wonen maken we het u makkelijk door elke maand met een voorbeschouwing op de Raad te komen. Na de vergadering komen we hierop terug en leggen ons st…

Lees meer

Warm welkom voor nieuwe burgemeester in Genhout

maandag 29 februari 2016

Afgelopen donderdag 25 februari was het aan onze fractie om onze nieuwe burgemeester Christine van Basten-Boddin om op haar verzoek een van de Beekse kernen te introduceren. Genhout werd de kern waar raadsleden Dany Pirson en Stan Nijsten de nieuwe burgemeester rondleidden.

Lees meer

In derde termijn: Behandeling Collegeprogramma

maandag 1 februari 2016

Daar sta je dan voor het eerst achter een spreekgestoelte in de raadszaal. En met een kritisch verhaal over het nieuwe collegeprogramma. Dat nodigt uit tot debat. En ja dat komt er dan ook. Vanuit beide coalitiepartijen wordt tegengas gegeven. De burgemeester laat in zijn laatste vergadering, met no…

Lees meer